Het Nieuwe Rijden

Combi_20141125Nascholings Cursus, W01-1 Rijvaardigheid inclusief Het Nieuwe Rijden (HNR) met vrachtauto.

Brandstofbesparing is voor chauffeurs eenvoudig te bereiken door net even anders te rijden dan ze gewend zijn. 

Dat kan, omdat moderne motoren ook bij lagere toerentallen voldoende vermogen leveren. Doorschakelen bij lagere toerentallen betekent een efficiënter gebruik van de motoren en een lager brandstofverbruik. 

hetnieuwerijden

Uw chauffeurs en Het Nieuwe Rijden

Het aanpassen van de rijstijl levert in het beroepsgoederenvervoer veel op. Er zijn voorbeelden van transportbedrijven die door Het Nieuwe Rijden een brandstofbesparing tot 15% hebben gerealiseerd. Door Het Nieuwe Rijden worden chauffeurs gestimuleerd een bewustere rijstijl aan te nemen. Dit heeft als neveneffecten dat er minder onderhoud aan de wagens nodig is en dat het aantal schadegevallen daalt (denk bijvoorbeeld aan remvoering en bandenslijtage).

Rijstijltrainingen

Tijdens een intensieve rijstijltraining leren uw chauffeurs hoe ze met minimaal dezelfde prestatie maximaal op brandstof kunnen besparen. De trainingen worden uitgevoerd met vrachtauto’s waar via de boardcomputer het verbruik wordt bijgehouden. Tijdens en na de rit kan de chauffeur precies zien wat voor invloed zijn rijgedrag op het verbruik heeft. De chauffeurs worden begeleid door ervaren trainers die speciaal voor Het Nieuwe Rijden zijn opgeleid.  

Na een goede start met deze rijstijl is het zaak om de resultaten vast te houden en eventueel te versterken. Dit kan met brandstof besparende accessoires die het brandstofverbruik laten zien aan de chauffeur. Voorbeelden zijn boordcomputers met weergave van het brandstofverbruik en snelheids- en toerentalbegrenzers.

 

Per vrachtauto maximaal 2 deelnemers.

Cursusduur:                         1 dag

Nascholingspunten:           7 uur praktijk 

 

De cursus is ook mogelijk met 1 deel E-learning (4 uur thuis) en 1 deel rijden / verkeersschool bezoek (3 uur).

Voor verdere informatie neem dan even contact op met de verkeersschool.