Auto met Aanhangwagen

Rijopleiding BE

Toelatingseisen praktijkopleiding

U dient in het bezit te zijn van rijbewijs B.

De rijopleiding bereidt u voor op het rijexamen categorie BE.

U leert rijden onder verschillende verkeersomstandigheden hierbij zijn voertuigbeheersing en veiligheid van groot belang. Ook komen de onderdelen manoeuvreren en milieubewust rijden aanbod.

Ook biedt verkeersschool Nooijen u de mogelijkheid om het rijbewijs in de vorm van een dagopleiding of een 2 daagse opleiding te halen, dit is alleen geschikt voor mensen die ervaring hebben met aanhangwagens. Vaak biedt een intake uitkomst over de keuze van de opleiding.

Voor de opleiding wordt gebruik gemaakt van een Toyota RAV4 met een middenas aanhangwagen met vaste opbouw, die geheel voldoet aan de exameneisen van het CBR.

Na het behalen van het examen, bent u bevoegd om met een auto te rijden, die een aanhangwagen trekt met een maximum toegestane massa van meer dan 750 kg.

Theorie

Er is geen apart theorie examen voor het aanhangwagen rijbewijs.

Gezondheidsverklaring

Om aan het verkeer deel te kunnen nemen dien je gezond te zijn. Een gezondheidsverklaring vul je zelf in, want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Je vult de verklaring in en betaalt deze via: mijn.cbr.nl

Opbouw praktijkexamen

Kennismaking met de examinator. Controle papieren van de auto en aanhangwagen. Controle van de aanhangwagen zelf. Aankoppelen combinatie en aan het einde van het examen afkoppelen. Het examen rijden, de examinator zit naast u en geeft de opdrachten. Het examen duurt ongeveer 55 minuten.

De mogelijkheden

Reguliere opleiding 2 of 4 uur aaneengesloten per week. Eventueel een intest om te zien of een dag of twee daagse opleiding haalbaar is voor u.
Dag opleiding: 6 uur les aansluitend examen.
Twee daagse opleiding: 10 uur les, tweede dag aansluitend examen.

De rijlessen starten bij de verkeersschool.   

 

Tarieven 2024 rijopleiding BE

Praktijkles per uur € 57,85
Examen cat. BE € 279,89

Intake van 2 uur € 115,70

Dagopleiding 6 lesuren en examen. € 601,38
Twee Daagse opleiding 10 lesuren en examen. € 832,78

Alle tarieven zijn exclusief 21% BTW.
Op tarief informatie en andere specificaties worden wijzigingen voorbehouden.

 

Caravantraining voor rijbewijs bezitters

Dit is een training voor rijbewijs bezitters die met de caravan op pad gaan, dit is toch een kostbaar bezit waar u lang plezier van wilt hebben, maar niet voor iedereen even eenvoudig om mee te gaan rijden laat staan te manoeuvreren.

Goed kunnen manoeuvreren betekent meer zelfvertrouwen, minder kans op beschadigingen en minder stress, dus meer plezier van uw caravan.

Beter omgaan met uw eigen caravan leert u op de half daagse caravantraining. Hiervoor heeft onze verkeersschool instructeurs die door de BOVAG speciaal zijn opgeleid om deze cursus caravantraining te mogen geven.

Deze instructeurs leiden ook op voor het BE rijbewijs, deze kennis gebruiken we tevens voor het geven van deze caravantraining.

U volgt de training in principe met uw eigen auto en caravan en komt ook met deze combinatie naar de verkeersschool.