Vrachtauto Aanhangwagen

20150211_114719Rijopleiding E bij C

Toelatingseisen praktijkopleiding

U dient in het bezit te zijn van een Nederlands rijbewijs categorie B en C.

De rijopleiding bereidt u voor op het rijexamen categorie E bij C.

U leert rijden onder verschillende verkeersomstandigheden hierbij zijn voertuigbeheersing en veiligheid van groot belang. Ook komen de onderdelen manoeuvreren en milieubewust rijden aanbod.

De gehele rijopleiding wordt gegeven aan de hand van een instructiekaart, zodat het gehele programma van exameneisen wordt aangeleerd. Tevens worden hier u vorderingen op bij gehouden.

Voor de opleiding wordt gebruik gemaakt van een DAF XF105 automaat met gesloten laadbak waar een Tracon middenasaanhangwagen aan wordt gekoppeld ook met een gesloten laadbak, die geheel voldoet aan de exameneisen van het CCV.

Na het behalen van het examen, bent u bevoegd om met een vrachtauto met aanhangwagen te rijden, of een trekker oplegger combinatie dit is namelijk hetzelfde rijbewijs.

Examens voor de vakbekwaamheid

Als u voor uw beroep wilt rijden dan heeft u ook een code vakbekwaamheid op het rijbewijs nodig, Code 95. Meer informatie over deze opleiding kunt u aanvragen bij de verkeersschool.

Theorie

Er is geen apart theorie examen voor het aanhangwagen of oplegger rijbewijs. 

Medische keuring

Gaat u uw rijbewijs halen, binnen 3 jaar nadat u uw rijbewijs C heeft gehaald, dan hoeft u niet opnieuw gekeurd te worden, maar moet u wel een gezondheidsverklaring invullen op mijn.cbr.nl

Opbouw praktijkexamen

Kennismaking met de examinator, controle rijbewijs B/C en tekenen oproep, controle papieren van de vrachtauto en aanhangwagen, tachograaf bedienen, aankoppelen aanhangwagen evt. aan het einde van het examen weer afkoppelen, controle van de aanhangwagen zelf en controleren van de verlichting. Examen rijden, de instructeur rijdt ook met u mee, de examinator zit naast u en geeft de opdrachten, het examen duurt ongeveer 85 minuten. 

De rijlessen vertrekken vanaf de verkeersschool.

De mogelijkheden

Reguliere opleiding 2 of 4 uur aaneengesloten per week. Een spoedopleiding opgebouwd uit blokken van 4 uur per dag, meerdere keren per week.

Via www.soobsubsidiepunt.nl kunt u SOOB-subsidie aanvragen voor diverse opleidingen. Wij ondersteunen u graag bij het aanvragen en indienen van het subsidiedossier.

Volgt u de opleiding als particulier voor uw (toekomstig) beroep?
Dan is het mogelijk dat deze opleiding een aftrekpost is op uw belastingaangifte, als opleidingskosten/studiekosten. Welk bedrag u kunt aftrekken is van uw persoonlijke situatie afhankelijk. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de belastingdienst of uw boekhouder.